Ing. arch. Miloslav Kováč, PhD.

INTERIÉR DOM H

Miesto: Košice - Lorinčík
Projekt: 2019
Stav: Štúdia

Novostavba rodinného domu mala navrhovanú iba drobnú úpravu vrámci dispozície a to spojenie kúpeľne s wc na 2.NP kvôli zisku väčšieho priestoru a spoločnému prirodzenému vetraniu. Úlohou štúdie bol hlavne návrh materiálového a farebného konceptu spolu so zariadením priestoru. Špecifické malé okná pod stropom na chodbách boli opatrené spolu s celou stenou dekoračnými drevenými panelmi, ktoré sú podsvietené a slúžia ako večerná atmosféra. Priestor pod schodmi je využitý ako úložný priestor vďaka veľkým výsuvným boxom. Celá vnútorná stena pri schodisku bola navrhnutá ako dekoračná, prechádza všetkými zásadnými priestormi ako predizba, schodisko, obývačka, hlavná spálňa. Návrh má za cieľ pôsobiť jednoducho a vzdušne, aby sa pocitovo nie veľký priestor ešte nezmenšil.